10.00 Frukost
LCHF-bröd med philadelfia, salami, brie och gurka.
LCHF - dag 3
Det är en skön känsla.
Är aldrig (och har aldrig varit) hungrig direkt på morgonen, därför passar det perfekt att jag tar med mig en macka på till jobbet som jag kan äta på första rasten.
Ibland har jag inte lunch förrän 13.30, har jag då med mig en macka på LCHF-brödet så hinner jag inte bli vrålhungrig innan lunch.
Än så länge får LCHF två tummar upp!
Dock känns det lite olustigt att äta så "mycket" fett.
Jag äter mer fett än tidigare men jag skulle ändå inte säga att det är såå mycket fett..
Men ändå får jag fått hjärnspöken ibland.
Tänk om jag skulle gå upp typ tio kilo!?
Haha. Nej..
Jag måste tror på det jag håller på med vilket jag verkligen gör innerst inne.
Dock är det nog väldigt många, inklusive jag själv, som mer eller mindre har fettfobi.
Jag menar, hela livet har man fått höra att fett är dåligt, självklart sätter det sina spår.
Hur som helst, detta blev min middag/kvällsfika. Långfil med hallon och kokos. Ett stekt ägg med tomat och kotlettbacon. Scan har ett Må Gott-sortiment där Kotlettbacon är med. Mindre fett, mer kött och hur gott som helst! Smakar bättre än vanligt bacon och man slippet det där vita.
Bilder från helgens bravader
Middag
Ikväll testade jag att göra blomkålsmos. Man kokar blomkål i 1-2 dl grädde och sedan så mixar man ihop allt och lägger i lite smör, saltar och pepprar. Eftersom jag inte är ett så stort fan av grädde så tog jag hälften mjölk och hälften grädde. Om jag ska erkänna så blev jag lite besviken på moset, det smakade helt OK men jag trodde att det skulle vara godare. Tur att pizzasalladen och bogfläsket var gott iaf!
LCHF - dag 1
Känns konstigt att äta frukost, men det är bara att vänja sig. Långfil med hallon och kokosflingor,
samt LCHF-Bröd med salami och gurka.
Mat
LCHF-bröd, LCHF-lasagne och pizzasallad. GOTT!
(Klicka för större bild)
Här kommer receptet på brödet:
Ingredienser
3 dl krossat eller helt linfrö3 dl sesamfrö
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 ½ tesked örtsalt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl hackade paranötter
250 g kesella 10% fett (en burk)
6 ägg
Beskrivning
Mixa alla torra ingredienser förutom kryddor och de hackade nötterna med mixerstav. Blanda i nötter, kryddor och de blöta ingredienserna. Blanda väl. Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.Nytt
Inte nog med att jag köpte nya träningskläder igår, idag blev det ett par nya löparskor också. Köpte även något program till iphonen där man tydligen kan se hur långt man har sprungit osv. Har inte så stor koll på vad det är men jag får väl undersöka saken.. Nu blir det middag med mamsen, sedan ska jag ställa mig och förbereda lite mat inför veckan, LCHF nu kör vi!
Kvällens dryck
Idag har jag och Vickan shoppat med mammorna. För min del blev det lite nya träningskläder och ytterligare en klänning.
Klänningen åker såklart på ikväll då vi ska dränka våra sorger, men främst fira en bra säsong. Skål!
Inköpslista
På söndag ska jag åka och storhandla och jag har redan nu börjat skriva en inköpslista. Det är väldigt lugnt på jobbet så jag måste ju fördriva tiden med något.. Min gyllene regel från och med måndag lyder: max 5 gram kolhydrater per 100 gram, alltså max 5% kolhydrater. Ingenting på listan överstiger detta mått. Det som står inom parantes vet jag dock inte hur mycket de innehåller. Så det får jag får kolla upp när jag väl är på affären. Igår hittade jag en hemsida där man kan se hur mycket fett, protein, kolhydrater, kalorier mm. som olika livsmedel innehåller. Klicka på länken nedan! http://www.dreamfix.se/livsmedel.php
Att blogga..
Men nu är jag här igen, med en ny banner och omringad av caffelatte-färger.
Det finns bara en enda orsak till att bloggen har återuppstått:
På måndag ska jag börja med LCHF och jag har tänkt dela med mig av mitt lilla projekt.
Jag ska testa det i ca en månad, till den sista april.
Hur kommer min kropp reagera på att bara använda fett och protein som energikälla?
Hur kommer det gå att träna när jag inte längre äter kolhydrater?
Är det möjligt att gå ner i vikt genom att endast undvika kolhydrater, men fortfarande äta sig riktigt mätt på fett- och proteinrik mat utan att räkna klaorier?
Passar denna livsstil mig och kommer jag vilja fortsätta med LCHF helhjärtat, halvhjärtat eller inte alls efter testperioden?
Mina mål:
Avvänja min kropp från socker och det beroende som det framkallar.
Börja äta frukost!
Fordela mitt intag av näring jämnt över hela dagen.
Bredda fantasin vad gäller mat, laga maträtter som jag inte brukar laga.
Vad är LCHF?
LCHF står för Low Carb High Fat, och precis som namnet säger så är det en kost som bygger på ett lågt intag av kolhydrater och ett högt intag av fett. Genom att äta på det sättethåller sig blodsockret på en låg och jämn nivå och kroppen får möjlighet att börja förbränna fett. När kroppen använder fettet i fettcellerna som energi bli vi mindre hungriga eftersom enegin redan finns lagrad i kroppen, klar att använda. Många som äter enligt LCHF bekräftar just detta, när kroppen inte längre är sockerdriven försvinner vrålhungern och känslan av att man bara behöver stoppa i sig något.
Grundreglerna i LCHF är enkla.. Undvik socker och stärkelserik mat som exempelvis bröd, pasta, ris, potatis mm. Ät dig istället mätt på kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett, exempelvis smör.