Recept på LCHF-lasagnen
Detta recept har jag höftat ihop själv och därför finns inga exakta mått, men gott är det.
Om man inte vill äta enligt LCHF så kan man byta ut zucchinin mot lasagneplattor.
Stek köttfärsen och tillsätt krossade tomater, vitlök och basilikakrydda.
Lägg i botten av en ugnsform.
Skiva ett paket halloumiost och lägg över köttfärsen.
Tina hackad spenat i en kastrull, ca 300 gram.
Lägg i ca 200g keso i spenaten och blanda ihop.
Fördela keso och spenat balndingen över halloumin.
Ta en zucchini och skiva i tunna skivor och lägg som plattor ovanpå.
Skiva tomater och lägg ovanpå zucchinin.
Häll över bechamelsåsen och strö tillsist riven ost på lasagnen.
In i ugnen på ca 175 grader tills laganen har fått fin färg.
Bechamelsås:
Smält 2 msk smör i en gryta, tillsätt 2 msk mjöl och rör noga till en slät massa.
Häll i 4 dl mjölk under omrörning och låt koka i 5 minuter under omrörning.
Salta och peppra.
Kommentarer
Trackback